Friday, June 25, 2010

Good news yg pertama.

Alhamdulillah..according to the developer,now tgh tunggu CF je.Lepas dpt CF baru la dpt kunci and kitorg bole start minor renovation.

Lepas siap semua dh bole pindah yahoo!

Bila tgk rumah yg dah siap,alangkah lega + eksaited btol.Ye la,rumah atas nama sendiri,siapa tak bangga?at least our target nak own a house before 30 menjadi kenyataan.syukur alhamdulillah!even bukanlah bungalow atau semi D..ni je yg termampu utk kitorg buat tempat berteduh :-) kira ok la for 3 of us.

Note: Actually tak kesah umur brape2 pon nak beli rumah.Lagi awal lg bagus.Some of my fren umur 25 dh ada rumah.Ada yg berazam sebelum kawen nak ada rumah.It depends on ur target in life la :-)

I believe semua yg ada rumah baru mesti excited nak semua barang baru.For us,apa yg dh ada,kitorg akan kekalkan..cuma tambah sikit2 kat memana yg patot.eee..rambang mata ok!seronok tak terkata sampai malas nak tulis panjang2 korg layan pix je la.


Our home sweet home

*wallpaper 1*

*wallpaper 2*

*divider.chuns!*


Meja makan ni cantik tp too small

*kitorg mmg xsabar nak move out sbb now rasa payah duduk condo with a kids.leceh.lagi2 kalau nak travel!!kene 2 3 kali turun naik angkut barang.xbes lgsg.kalau shopping grocerries pon sama.


13 comments:

ezan said...

congrate zatty.. i nk tgu good news yang kedua pulak.. hehehe...

Zara~AB said...

ya true! definitely agreed with u. tak kisah la umur berapa nak ada rumah, as long as ada target to haf ur own house kan? landed property beshnya! argghh. harus target gak nie. i duk rumah tingkat2 jek. hahaha. itu je yg termampu. kalau dah complete, CF should be no problem. authorities check on the physical completion jek. nanti dah check defect, buzz me. hehehe.

julietANNA said...

kak zatty, mana boleh beli wallpaper mcm tu yeah? kat houz? comel kalau letak dalam bilik! ehem, dah tahu goodnews num 2 ;)

Drama Mama said...

sronoknya dapat duduk landed. kitorang ni tak mampu lagi mampu dok kondo ja. but as u said..memang sonok dapat own a property! kalau rumah menyewa ni perasaan dia lain macam. hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Laily Azreen said...

i lebih mahu tau the 2nd gd news ;p

Laily Azreen said...

i lebih mahu tau the 2nd gd news ;p

zailamohamad said...

salam perkenalan, yap memang seronok bila nak masuk rumah especially rumah sendirik, macam-macam terfikir dalam kepala ni nak buat apa kan, tapi macam biaserlah duit memang mengalir macam air je, apapon tak kisahlah sebab dah rumah sendirik kan;)

Zezzatty said...

Ezan: hehehe..dah agak mesti ezan dpt teka! =P

Zezzatty said...

Zara: alaa..landed or not,thts not a prob.janji rumah sndiri babe.i ni dhla xduduk landed,duduk rumah org lak tu..zara,i nak tanye u byk bnde psal rumah ni.i'll email u later k!

Zezzatty said...

Anna: yes,kat Houz..ponin nak pilih endup-xbeli pon!hahahaha.ala si fadhli ni xleh simpan rahsia lgsg!hahahaah

Zezzatty said...

Drama mama: dear,btol tu!kalau umah sendiri tak kesah la rumah papepon..mmg bes sgt2!Rumah sewa kita nak buat papepon susah.sbb nnti end up bukan umah kita kan.

Zezzatty said...

Laily azreen: hhihihihi..=P

Zezzatty said...

zaila:salam perkenalan to u too =) btol,planning2 pon pening dh tgk bajet.tp xpela..it's our asset kan.xrugi pon.tp kitorg xde la nak beli semua baru.kene buat sikit2.