Tuesday, December 29, 2009

All about Rayna~!

Tgh busy2 pagi2 td saya dikejutkan dgn panggilan telephone dr suami saya.

Takde la terkejut gila or terkejut beruk ke kan..tp terkejut la jugak cuz he called just nak ckp:

"I dah update blog!"

I wasss like....urgh!bukan nak kata rindu kat i ke apa =P .But since i ni pembaca-setia-yg-selalu-kene-paksa-baca-blog-suami-sendiri maka saya curi sedikit masa yg busy tu utk read his blog!

If u guys perasan lah kan,i jarang2 cerita psal Rayna's progress.Sbb i rasa my husband is the best person to write about it!Ye la,dia kan spend most of his time dgn Rayna.Lgpon,kalau i tulis nanti takde org nak gi blog dia..muahahahahhaa.

I copy paste la sikit2 apa yg dia tulis ekss..i nak elobrate sikit apa yg asben i dok tulih ni:

- Rayna stands on her own for short periods of time. The longest I have seen her stand is about 5 seconds. -yerpss!dia tak kesah pon jatuh.poning pale den!!

- She’s become so smart and can think of simple solutions. -
she knows where we hide the things!

- Rayna thinks me is the funniest dude on Earth! Papa buat muka sikit je terus dia gelak mcmla kelakar sangat.-eekekkeke..no komen no komen!hahahaha!

- She can crawl so fast now. I move my eyes away for a second and she’s already behind the TV eating the wires.- lagi org kejar,lagi laju dia merangkak.betuah punye budak!

- Rayna continues to LOVE music. Especially Iklan kat TV - TM Connect everyone tu.. As soon as it plays she starts moving, crawling and standing in front of the TV and dancing.-dia joget2 mcm ape daaa..

- Rayna's easy going, happy personality is in tact. She really lets anyone hold her at any time. She does sometimes reach for me when someone else is holding her and I am close by, but she really doesn't fuss about it. In fact, we can go whole days without hearing any tears or fussing.-her paed kata ini bahaya.she supposed to takut dgn org but Rayna ni sapa2 ambik dia pon die tak kesah..lagi2 kalo org tu berpakaian seperti hendak jalan2..

Hmm..more details bout Rayna progress,u guys may read my husband blog yerps!

Oh yea,last weekend we met putra and family at Jusco Bukit Tinggi.Wish Rafiq and harriz ada skali but they all semua tak available.Uhuks.Xpe,next time eh baby yg kacak2.

Btw,we all lepak2 at Pizza..makan pizza yg latest tuh..since im not a big fan of pizza..i layan je la dorg seme makan.hahahaha.Putra & Rayna layan mushroom soup.

We sembang2 bout babies..Putra dh taknak kat org..nampak je mommy dia tros meronta2.mencik tau putra ni! =P Layan pix kay!


Putra tgk apa tu?



Tuan punya blog & anaknya



Suzan,putra & aie.

Lepas makan2 we all jalan2 kat jusco.Kitorg jalan2 kat section baby tgk kot2 leh belikan mainan utk Rayna :D before balik,ambik pix lg..masa ni..Putra baru bgn tido tp Rayna plak yg mengantuk.Lihatlah anak saya dibuli oleh putra bambam!



Rayna:Mommy,im sooo scared!


Omg..kene tiummm!!!



Putra: ai tak kesah..nak peluk jugak..oumm..aumm...


Ibu bapa putra sedang menenangkan dia setelah beraksi lasak sebentar td.

Oklah itu sahaja.Lain hari pula tulis blog!tata!

OMG-2009 bakal berakhir!

1 comment:

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....