Friday, September 11, 2009

Home Sweet Home!

Finally..

Alhamdulillah,loan semua dah approved.Actually,kitorg ambik masa 24 jam utk decide beli this house.crazyyyyyy aite?!

Masa i tgh pantang,my husband ada call tanya "nak beli rumah tak?"..i was like..eh ini nak beli umah betul2 ke dlm mafiawars ni :-P i tanya la kat mana semua.dia ckp,ini serius.

antara jawapan2 i..

"u nak duduk kat situ?dkt dgn flat2 mat rempit semua tu?oh no no no!"

"eee..i punye la nak keluar from that area,then now u nak ajak i stay forever kat situ?aaaaa!


blame me.masa tu tgh pantang kan.sakit ada lg dah ckp psal nak beli rumah?

mesti la emo sikit :-P

Then my husband bgtau,bespren dia beli kat situ..dia ikut masa kwn dia pegi tgk rumah tu and he likes it..Lgpon mmg kat that area ada semuanya.u name it-pasaraya,stesen minyak,bank,mamak,kedai makan toksah ckp punyelah bersepah2,sekolah rendah & menengah,nursery pon bersepah2,eyyy..mcm2 la.

satu je i tak suka-it's mat rempit.asben i kata mana2 pon ada mat rempit.ye betol,tp kat situ byk sgt!!hahaha.

Then dia mcm dh fed-up psal umah..i pon dgn rasa bersalah..pegi iproperty & macam2 website la cr la tempat strategik utk kitorg berdua.ada jumpa satu dkt putra height..tgk harga oiii makkkk (ke mak oiii?)...eh mana2 lah tp itulah ekspresinye :)) xmampu lagi!

Then jumpa kat saujana putra tp itu kat hulu banat mana pulak tu?then i found out rupenye tak jauh jugak from subang-lalu elite lah..tp rumah tu my husband plak tak berkenan.(ewahh memilih!)

Dipendekkan cerita yg boring ni,my husband buat kesimpulan-skang susah nak cr rumah yg strategik wif reasonable price. Rumah kat setia alam,denai alam, mahupun alam dan manusia mmg lawa2 tp too far for him.sian plak kan.

Then i dgn konsep pasrah nye pegi la that showhouse.skali....makkk oi makk oi lawa rupenye.hahahaha.(take note: i pergi rumah yg kosong without furniture) sbb kalo yg fully furnish tu mmg la lawa gila babs kan..Pastu i sempat la verangan sini nak letak apa,situ nak letak apa..skali salesman tu ckp-->sorry la cik,unit ni dh abes!

I pon rasa nak nangis guling2.(padan muka pandang rendah lg)

Malam tu my husband bebel2 lah..dia kata i la yg delay2 psal rumah.kan dh sold out.ha padan muka.then dia tak puas hati,esoknya dia decide nak pergi developer office.

Tup Tup..

"Ada lagi 2 units-org tu punya loan xapproved so dia tolak,nak beli x?"

Me- "beli beli beli beli!!!" (masa nikat opis)

(dah macam nak beli ikan..beli beli jgn tak beli)

My husband pon bayar downpayment seme.Laa tu jugak sbb takut sold out lg..(dh tak sanggup kecewa utk kali keduanya!)

within 2 weeks dh selesai semuanya!

Ok la,tamau citer pjg2 lg..This is our so called house-still under construction :-)



Tak lah besar mana..1872sqft je..4 bedroom..selesa la utk kami anak beranak ;-)

Alhamdulillah..kami anggap ni rezeki anak.Dh xsanggup dok condo.Nak berembet2 barang dr bawah ke atas xlarat sgt dh!

P/s: kitorg jumpa satu rumah kat bandar enstek mmg lawa gilaaass-price umah tu sama mcm umah yg kitorg beli ni..siap leh dpt 1 storey bungalow,tp jauhnyaaaa nak ke subang!! :-(