Saturday, October 2, 2010

Kerana mulut badan binasa,kerana mulut jugak kamu hilang kawan!

There are few ppl asking me- kenapa la kau ni susah sgt nk maafkan kawan yg berbuat perkara jahat aka mengutuk kau kat belakang?

My answer wud be: kalau kau baru kene skali,bole la nk buat dek dan bermaafan,tp kalo dh berkali2 tu mmg rasa mcm nk sekeh semua ada. Aku diam je sambil mkn mamee tgk gelagat org mcm ni. Nak jugak tgk sejauh mana org mcm ni bole pergi.

Tpkan masa org ni kantoi aku hampir jugakla nk menyembur air sarsi yg aku tgh minum tu.dasyat! Mmg dasyat cara dia dikantoikan tu!

Tp nk buat cmne.mmg ada pepatah what...sepandai2 tupai melompat..akhirnya apa murid2?????

Aku mmg lagi rela xde kawan mcm ni. Tak rugi satu beg designer pon lah!!eh silap..xrugi satu sen pon lah!

Oh yea,btw..our house dh ready to move in tp adela nk renovate sikit2 kat dapur tu. Nanti klo dh beresss semua kitorg ajak lah kawan2 semua dtg mkn2 smbil berkongsi kegembiraan dpt duduk rumah sndiri. Eh tp lps dtg tu jgn pulak pergi canang aka jdkan bahan gossip kat org lain rumah ai xsempurna yekk..At least aku ada rumah sendiri.kau adooo?? (opssie! siapa mkn macs dia terasa manisnya) =P

Hmmm, sekali skala seronok jugak buat entry busuk mcm ni.

Sakit tak hati kau bila baca?

Kawan2 yg dihormati,ni pesanan ikhlas dari saya,utk saya sendiri serta utk kamu2 semua juga.

Daripada kita dok pikiag psal org itu ini,pasal gaji org tu,psal handbag dia,pasal dia ikat perut ke,psal dia mampu ke tak nk sara hidup bini dia,psal dia dok perabih duit laki ke..cuba hangpa2 ni bwk berzikir munajat xpon muhasabah sikit diri tu.

Tanya diri tu,pd umur aku skang,byk mana dah ibadat aku?,apa perancangan hidup aku utk 10 thn akan dtg? Cuba fikir,sampai bila aku nk duduk menyewa?sampai bila nk duduk umah low cost? Tak nk ke maju sikit? Tak teringin ke nk pakai kereta yg elok sikit? Tak teringin ada bisnes ke?

Cuba tanya diri,buka sikit minda tu. Jangan sempitkan fikiran. Pleaseeee stop comparing urself with others.

Dr ko sakit hati pd org xkeje tp duit byk,baik ko pk cmne nk bykkan duit ko tu. Buatlah business tudung ke,premium beautiful ke,score A ke,melilia ahh ape2 je la!!! Janji bkn business " hari2 login facebook dpt rm100"

If kita asyik mengata org tu,org ni..kadang2 kita xsdr yg kita ketinggalan kebelakang. Lebih teruk bila dh xde idea nk kutuk siapa, terpaksa kutuk kwn sendiri..isk2 mntak simpang ye.

Aku bknlah nk kata aku ni bagus sgt ke apa sampai xpernah bergossip tp jgn jdkan benda tu sbg rutin dan sebagai tools utk memecah belahkan org. Boleh x?

Kamon la,kita semua ni memasing dh bergelar ibu pon..xperlu nk perbesar hal2 remeh temeh.kan kan?

Okla,nk pergi kira duit tabung jap. Nk masuk rumah baru ni duit mengalir mcm air lah!!

P/s: nk skodeng hidup org xsalah,yg salah bila lps skodeng pergi buat mesyuarat bincang psal hidup org tu.

- Posted using BlogPress from my iPhone

9 comments:

sizukabita said...

errrrkkk tupai tu akan baca la kalo itu ibu tupai yg slalu skodeng

Beautiful^Devil said...

aiyokk.. entry marah.. ehe..

Mrs. Amie said...

bravo babe! i like too! jgnlah jeles dgn kita yg ada rumah cantik nie kan? even tak million pun, umah dia jauh skali la million kan? agagagaga.. apa aku merepek nie? babe, rumah u cantik..! penat2 u beli, tak kisahlah kecik ke besar ke..asal ada rumah.. setakat umah kat tempat sosilawati kena bunuh tu nak bt pa? huhuhu... bahaya!

AIRA HANIZA said...

btol ckp u babe, dari membazir beli itu ini, buat keje tak elok kutuk org sana sini, baik lah tumpukan perhatian mcm mana nk ubah hidup kepada yg lebih baik...Kalau i, tak sanggup nk kumpul duit semata2 tuk designer handbag tp rumah low cost n menyewa plak tu...Baik i kumpul duit beli benda yg lebih penting...At least i nk nmpk stylo, pakai baju lain, pakai aksut lain..Tk kisah la kalu baju tuh murah pun, asalkan kita bergaya...Ni tak, pakai bag mahal riban2, tp dressing out...Kena plak dpt mkn makanan omputih skit, trus lupa daaratan..Apa yang??... Mcm mana nk sebut mocoron, mackering???...Padahal dulu memula tak tau pun macaroon tuh apa??.. Siap t nya lagi sedap ke tidak???..Mcm mana rasa macaroon n tnya mana nk beli...Bila kita dah bgtau, dia bengang plak. Nk ckp aku berlagak n all...Org lain smua dah merasa ko baru nk rasa...Dah dpt rasa trus perasan ko org french laa...

Eh jap... ni blog aku ke blog zetty...SOrry mak terover..hahahaha

Zezzatty said...

Sizuka, thks for dropping by. Ala,xbuat entry mcm ni pon mesti dia baca =P

Zezzatty said...

Zetty: xmarah,nosihoottt heheh.how r u babe?

Zezzatty said...

Amie: klo i ada umah million,of course i xkwn dgn u! Hahahaha.i kan memilih kwn!! (jgn mrh i kayyy..melawak je tu) =P

Zezzatty said...

Aira: amboi2 ni mcm buat perenggan seterusnya utk entry i ni!hahaha!whatever it is,as long as kita happy dgn hidup kita sudah kan!xperlu kot nk lumba2 kumpul beg designer bagai.those yg ada,alhamdulillah..kalau xde xdosa pon.kannn?nway thks babe for dropping by

Ada Dalina said...

haiiihh...x insap2 ke diorg tu...
org makin tua makin nak berubah...
huhu......